Nederlandse tandartsen lopen voorop met veilig behandelen.

Advies WHO niet van toepassing op Nederland

In de media verscheen vandaag het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

Mondzorg in Nederland is ingericht op veilig behandelen

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en totdien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Tandartsbezoek leidt niet tot extra besmettingen

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.

Afsluiten tandartsverzekering: 9 tips!

Waar moet je op letten als je een aanvullende tandartsverzekering neemt? 

1. Kijk welke behandelingen de aanvullende verzekering vergoedt en tot welk bedrag. Als je een probleemloos gebit hebt raden wij aan om toch een kleine aanvullende verzekering te nemen voor de gebitscontroles, röntgenfoto’s en gebitsreinigingen. Let heel goed op dat er een ongevallendekking bij zit tot minimaal 10000 euro. Want als je op je tanden valt kan dat tot grote schade leiden. 

2. Zeg de oude verzekering pas op als je bij je nieuwe verzekeraar geaccepteerd bent.

3. De basis- en  de aanvullende verzekering hoef je niet bij dezelfde verzekeraar nemen. Pas wel op voor dubbele administratie- en/of poliskosten.

4. De meeste verzekeringen vergoeden maar een bepaald bedrag aan mondzorg per jaar; ga daar slim mee om.

5..Soms krijg je pas na één of meer jaren verzekerd te zijn vergoedingen krijgen voor bijvoorbeeld een beugel of een kroon.

7. Vergelijk ieder jaar de polisvoorwaarden met die van het jaar daarvoor. Er verandert regelmatig iets.

8.Overleg met je tandarts welke behandelingen hij het komende jaar voorziet; stem daar je verzekering op af.

9.Het eigen risico geldt alleen in de basisverzekering, niet voor aanvullende verzekeringen.

Niet vergeten: mondzorg voor kinderen tot 18 jaar zit in de basisverzekering (behalve beugels, kronen en bruggen).

Meer weten? Kijk op www.allesoverhetgebit.nl

Afspraak maken?

Buiten praktijkuren of bij geen gehoor kunt u een terugbelverzoek achterlaten.

Online Afspraak maken?

Maak in onze webagenda makkelijk zelf een afspraak.

Patiënt worden?

Bent u nog geen patiënt bij Vreugdenhil Tandartsen?