Nieuwe patiënten zijn altijd welkom!

Schrijf je nu in via deze link.

KRONEN EN BRUGGEN

Kronen en bruggen benaderen de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen. Om deze restauraties te maken werken tandarts en de technicus samen. De tandarts beslijpt de tand en neemt afdrukken. De technicus maakt gipsmodellen, waar hij de kroon op maakt. Uiteindelijk is het weer de tandarts, die de kroon in de mond vastzet.

Wat is een kroon?

Wat is een kroon?

Wanneer het grootste deel van je tand of kies vervangen moet worden is een kroon een prachtige en sterke oplossing. Martijn en Peter maken de kroon in ons eigen laboratorium.

Deze patiënt stoorde zich aan de onregelmatige tandstand, kleurverschil tussen de verschillende tanden en de donkere metaalranden van de twee kronen. Met zes kronen hebben we dit probleem opgelost.

Wat is een brug?

Wat is een brug?

We maken een brug ter vervanging van ontbrekende tanden. Een brug bestaat minimaal uit twee kronen en een brugtussendeel (dummy).

Wat is een etsbrug?

Wat is een etsbrug?

Een etsbrug is een goede oplossing op posities die niet zwaar belast worden en de dragende tanden gaaf zijn. De etsbrug heeft metalen schildjes, die we aan de achterzijde van de dragende tanden vast plakken

Wat is een opbouw?

Wat is een opbouw?

Als de tand te weinig houvast biedt voor een kroon, is eerst een composietopbouw met een stift in het wortelkanaal nodig. Dit zijn glasvezelstiften. Soms zijn er gouden stiftopbouwen vereist, zoals op de foto.

Gegoten stiftopbouw in de wortel van een snijtand voor een brugconstructie.