Nieuwe patiënten zijn altijd welkom!

Schrijf je nu in via deze link.

TANDVLEES

Bij iedere periodieke controle beoordelen wij de conditie van jouw tandvlees en helpen we je om het gezond te houden.

Gezond tandvlees

Gezond tandvlees
Gezond tandvlees ligt stevig om de tanden en bloedt niet bij poetsen of stokeren. Gezond tandvlees beschermt je ook tegen ziekteverwekkende micro-organismen, zoals virussen en bacteriën. Je kunt met een handtandenborstel je gebit prima reinigen, maar de meeste mensen krijgen het beter voor elkaar met een elektrische tandenborstel. Als je poetst let er dan op dat de buitenste haartjes van de borstel nét onder het tandvleesrandje komen. Zorg er ook voor dat je je borstel regelmatig vervangt.

 

ontstoken tandvlees

Gingivitis ( ontstoken tandvlees )
Je kunt ontstoken tandvlees herkennen door bloeden bij het poetsen en stokeren. Het tandvlees is dan gezwollen en slap. Ontstoken tandvlees kun je zelf verhelpen door grondig te poetsen en tussen de tanden schoon te maken (met tandenstoker, flos of ragers), zo herstelt het tandvlees zich binnen 2 weken. Maar pas op: als je dit niet doet, verkalkt de tandplak. En dan wordt het tandsteen. Als er tandsteen onder het tandvleesrandje zit, is goede mondhygiëne niet meer voldoende. Tandsteen kun je namelijk niet zelf wegpoetsen. Tandsteen zit vol bacteriën. Daarom maakt de preventie-assistente bij iedere controle het gebit goed schoon en glad.

Parodontitis

Parodontitis
Gingivitis kan zich uitbreiden onder het tandvlees. Dat heet parodontitis. Parodontitis is moeilijker onder controle te krijgen dan gingivitis, want het is dan moeilijker om de tandsteen weg te krijgen. Dat is ook één van de redenen dat een controle afspraak zo belangrijk is. We kunnen je dan helpen om parodontitis tijdig op te sporen en te behandelen of te voorkomen

Tandvlees chirurgie

Tandvlees chirurgie
In ernstige gevallen is een chirurgische behandeling noodzakelijk om de tanden te behouden. Deze behandelingen voeren we enkele malen per week bij ons in de praktijk uit. Je hoeft er niet voor naar het ziekenhuis.