skip to Main Content

Esthetische behandelingen

Facings

Uit onderzoek blijkt dat mensen vooral naar elkaars ogen en mond kijken. In die zin is de mond niet alleen een communicatiemiddel voor de spraak, maar ook voor de aantrekkingskracht tot de ander. De kleur, vorm en de stand van de tanden en de structuur van het tandvlees bepalen de schoonheid van het gebit. Een gezond gebit draagt in hoge mate bij aan de persoonlijke uitstraling.

Als de vullingen en kronen in harmonie zijn met de omgeving, ziet het gebit er gezond uit. De technische mogelijkheden waarover de tandarts beschikt, om de esthetiek van het gebit te verbeteren, zijn vrijwel onbeperkt. De vulmaterialen (composieten) zijn in tientallen verschillende kleurnuances beschikbaar. Met flinterdunne keramische facings kan de tand van een geheel nieuw oppervlak voorzien worden. Met uiterst sterke keramische kronen is het mogelijk om verzwakte tanden esthetische te behandelen.

Erosieve slijtage. De tanden zijn kort en dun geworden door het overmatig gebruik van frisdrank.

 

 

 

 

Vormherstel met composiet. Met een uiterst sterke composiet zijn de tanden weer op lengte gebracht.

Esthetische verfraaiing met een dunne laag transparante composiet. Deze foto is gemaakt direct na de behandeling. Het tandvlees is nu nog geïrriteerd. Dit herstelt binnen twee dagen.

(Behandelaar: Maarten Melis)

Slijtage door tandenknarsen en erosie.

Vormherstel met een sterke composiet, die zeer goed aan de tand hecht.

Esthetische verfraaiing met een composiet-facing.

(Behandelaar: Maarten Melis)

Kronen

Deze patiënt stoorde zich aan de onregelmatige tandstand, het kleurverschil tussen de verschillende tanden en de donkere metaalranden van de twee kronen.

Deze problemen zijn naar tevredenheid opgelost met volledig keramische restauraties.

(Behandelaar: Maarten Melis)

Tanden bleken

Witte tanden geven een jeugdige uitstraling. Het is vaak mogelijk om gezonde tanden witter te maken door ze te bleken. Dat kan het beste met individuele bleeklepels. In de lepels zitten kleine reservoirs voor bleekgel (carbamideperoxide). Deze gel verspreidt zich in het glazuur en zelfs in het onderliggende tandbeen. Daar zorgt het voor ontbinding van verkleurde moleculen. De lepels worden een uur per dag gedragen. Het aantal dagen wat nodig is om het gewenste resultaat te verkrijgen verschilt per persoon.

Back To Top