skip to Main Content

Esthetische behandelingen

Facings

De mond is niet alleen een communicatiemiddel voor de spraak, maar ook voor de aantrekkingskracht tot de ander. De kleur, vorm en de stand van de tanden en de structuur van het tandvlees bepalen de schoonheid van je gebit. Een mooi gebit draagt bij aan je persoonlijke uitstraling.

Als je vullingen en kronen in harmonie zijn met de omgeving, ziet je gebit er gezond uit. Er is veel mogelijk om de uitstraling van je gebit te verbeteren. Met dunne keramische  en composietfacings kunnen we een nieuw tandoppervlak maken in alle kleurnuances . Met sterke keramische kronen behandelen we verzwakte tanden .

Hier zie je een voorbeeld hoe tandarts Maarten Melis een gebit functioneel en esthetisch hersteld heeft. De tanden zijn kort en dun geworden door een erosieproces, ten gevolge van frisdrank.

Eerst heeft hij de vorm hersteld met een uiterst sterk composietmateriaal. Daarna is de voorkant voorzien van zes fraaie composietfacings.

 

 

Kronen

Deze patiënt stoorde zich aan de onregelmatige tandstand, kleurverschil tussen de verschillende tanden en de donkere metaalranden van de twee kronen. Met zes kronen  heeft Maarten haar probleem opgelost.

Tanden bleken

Witte tanden geven een jeugdige uitstraling. We kunnen tanden witter te maken door ze te bleken met individuele bleeklepels. In de lepels zitten kleine reservoirs voor een sterke bleekgel. Deze gel verspreidt zich in het glazuur en tandbeen en zorgt voor ontbinding van kleurstoffen. Voor het gewenste resultaat moet je deze lepels een aantal nachten inhouden al naar gelang het gewenste effect.

Back To Top