skip to Main Content

Gebitsprothese

Het is de kunst om een prothese te maken die op een natuurlijke manier in het gelaat past en comfortabel zit. Zo herstellen we de kauwfunctie, de spraak en alle andere mondfuncties zo goed mogelijk. Door een intensieve samenwerking tussen onze tandartsen en technici kunnen  we een optimaal resultaat behalen.

De tandarts maakt afdrukken en bepaalt de positie van de tanden. De technicus maakt de afdruklepels en de beetplaten. Hij zoekt ook de tanden uit en plaatst deze in een pasprothese. Als de pasprothese in orde is, zet hij hem  om in een definitieve prothese. Dit een computergestuurd gietproces, waarbij de kunsthars onder hoge druk uitgehard wordt. Na het afwerken en polijsten van de kunsthars is de prothese gereed voor gebruik.

Reparaties

Een scheur in een prothese kan niet effectief gelijmd worden. Eerst maken we een model, dan frezen we de scheur uit en vulllen hem op met nieuwe kunsthars.  Dan is de vorm en sterkte van de prothese hersteld.

Voor de reparatie van een prothese moet de tandarts vaak eerst kijken. Want het scheuren heeft vaak te maken met een teruglopende pasvorm of overbelasting. Als de pasvorm onvoldoende is, is een nieuwe binnenvoering nodig. (Rebasing)

Back To Top