skip to Main Content

Kronen en bruggen

Wat is een kroon?

Wanneer het grootste deel van je tand of kies vervangen moet worden is een kroon een prachtige en sterke oplossing. Martijn en Peter maken de kroon in ons eigen laboratorium.

Een kroon kost € 500, daarvan bestaat helft uit tandartskosten en de helft uit tandtechnische kosten. Wij kunnen nakijken of je aanvullende verzekering dit vergoedt.

kronen Vreugdenhil tandartsen

Wat is een brug?

We maken een brug ter vervanging van ontbrekende tanden. Een brug bestaat minimaal uit twee kronen en een brugtussendeel (dummy). Voor de vervanging van één tand of kies is dus een driedelige brug nodig. Voor een 12-delige brug zijn vier stevige pijlers nodig op strategische posities.

Een driedelige brug kost € 1.450

brug Vreugdenhil Tandartsen

Wat is een etsbrug?

Een etsbrug is een goede oplossing op posities die niet zwaar belast worden en de dragende tanden gaaf zijn. De etsbrug heeft metalen schildjes, die we aan de achterzijde van de dragende tanden vast plakken.  Een etsbrug kost € 700.

Etsbrug Vreugdenhil tandartsen

Wat is een opbouw?

Als de tand te weinig houvast biedt voor een kroon, is eerst een composietopbouw met een stift in het wortelkanaal nodig. Dit zijn glasvezelstiften. Soms zijn er gouden stiftopbouwen vereist, zoals op de foto.

Gegoten stiftopbouw in de wortel van een snijtand voor een brugconstructie. (Behandelaar: Hugo Vreugdenhil)

Back To Top